mielenkiintoista

Käytä Näytä-painiketta nähdäksesi, mitä jaat julkisesti Facebookissa

Se on palannut - eräänlainen. Facebook on virallisesti noussut ylös View View -ominaisuuteen, joka on tapa nähdä miltä profiilisi näyttää ihmisille, jotka eivät ole-sinä. Se on loistava tietosuojatyökalu, jolla on uusia, ärsyttäviä rajoituksia.

Alkuperäisessä inkarnaatiossaan Facebookin Näytä-vaihtoehto oli hieno tapa tarkistaa uudelleen, toimiiko tietosuoja-asetukset haluamallasi tavalla, varsinkin jos yritit estää tiettyjä ihmisiä (kuten vanhempiasi) näkemään erilaisia ​​näkökohtia elämästäsi mieluummin he eivät. Voit nähdä minkä profiilisi näytti minkä tahansa ystäväsi näkökulmasta, ja voit myös nähdä, mitä tietoja jaoit julkisesti jokaiselle satunnaiselle Internet-käyttäjälle, joka kompastui profiilissasi.

Kuulostaa hyvältä, eikö niin? Se oli, kunnes Facebook ilmoitti haavoittuvuudesta View View -kohdassa, joka olisi voinut antaa hyökkääjälle ottaa haltuunsa tilisi tai kirjautua useille muille verkkosivustoille sinä kuin sinä (Facebookin yhden kirjautumisen ominaisuuden kautta). Tämä yksityisyyden sotku koski ainakin 50 miljoonaa käyttäjää, ja Facebook vastasi poistamalla ominaisuuden välittömästi käytöstä.

Facebook on nyt tuonut View View -elokuvan takaisin elämään - toivottavasti hiukan turvallisemmaksi kuin ennen. Voit kuitenkin käyttää sitä vain Facebookin Android- tai iOS-sovelluksessa siitä lähtien, kun kirjoitimme tämän artikkelin, eikä se ole niin tehokas kuin ennen. Et voi nähdä mitä tietyt ystävät voivat nähdä profiilissasi, mutta voit ainakin varmistaa, että et jaa tietoja julkisesti, joita et tarkoittanut.

iOS

Löydät “Näytä nimellä” profiilisivulta. Siirry sinne kohti napsauttamalla oikeassa alakulmassa olevaa hampurilainen-kuvaketta ja napauttamalla yläreunassa olevaa ”Näytä profiiliisi”. (Tai napsauta pikakuvakkeesi vain profiilikuvasi Facebookin ensisijaisen ruudun "Mitä mieltä olet" -tilaruudun vasemmalla puolella.)

Napauta sitten sieltä kolmipistekuvaketta, joka on rataskuvaketta oikealla puolella ja iso sininen “Lisää tarina” -kuvake. Näet pienen ponnahdusvalikon, jonka kärjen yläosassa on ”Näytä nimellä”. Napauta sitä, niin näet kaikki tiedot, joita Facebook-profiilisivusi jakaa maailman kanssa.

Android

Vedä profiilisi napauttamalla profiilikuvasi Lisää viesti -ruudun vasemmalla puolella Facebook-sovelluksen ensisijaisella näytöllä tai napauta hampurilakuvaketta Facebook-sovelluksen oikeassa yläkulmassa ja valitse ”Näytä profiili”. huipulla. Näet nyt suuren Näytä-painikkeen ”Lisää tarinaan” vasemmalla puolella kuvakkeiden rivillä nimesi ja Intro-tekstin alla. Napauta sitä nähdäksesi miltä profiilisi julkinen näkymä näyttää.

Älä unohda säätää sitä, mitä jaat

Näytä-ominaisuuden iOS-versio ei anna sinulle helppoa tapaa muokata profiilisi - jos haluat alkaa rajoittaa sitä, mitä kuka tahansa voi nähdä - mutta saat suuren, rasvan "Muokkaa profiilia" -painikkeen Androidilla kun käytät Näytä-vaihtoehtoa.

Mielestäni on vielä nopeampaa käyttää työpöytä- tai kannettavaa tietokonettasi Facebook-asetusten muokkaamiseen, kun pidät puhelinta tarkistaaksesi, mitä ihmiset voivat nähdä, mutta se on vain minä. Ei kuitenkaan ole sanaa siitä, tuleeko ”Näytä nimellä” uudelleen Facebook-profiilisi verkkosivustomuotoon. Pyysin Facebookia selventämään tätä ominaisuutta, mutta he eivät koskaan vastanneet. Ehkä ystävyytemme on kireä.