hyödyllisiä artikkeleita

Koko Google-tilisi siirtäminen uuteen

Haluatko lopulta erottaa ammattimaisemmasta käsittelystä vai haluatko vaihtaa Google-tilejä vähemmän kiusallisista syistä, Googlella ei ole sisäänrakennettua järjestelmää tietojen siirtämiseen uudelle tilille. Joten arvasimme sen.

Monilla meistä on tallennettu tonni tietoja Googlen palveluihin, mutta jos haluat siirtyä uuteen Google-tiliin, sinun on tehtävä kaivaa. Näin siirrät tietosi Googlen suosituimmista palveluista (Gmail, Google-kalenteri, Docs, Reader, Voice, Blogger ja YouTube) nykyisestä tilistäsi (jäljempänä "tili 1") uuteen tiliisi (jäljempänä " Tili 2 ") aiheuttaen samalla pienimmän mahdollisen tietojen menetyksen.

Muutamat palvelut (kuten Google Reader) noudattavat joitain melko yleisiä tuonti- ja vientistandardeja, jotka tekevät siitä helppoa, kun taas muut palvelut (kuten uudemmat YouTube-tilit) saattavat edellyttää sinun aloittamista tyhjästä pitämään täydet toiminnot. Näissä muutamissa tapauksissa huomaamme, mitä voit tehdä ja mitä menetät, kun käytät menetelmää aloittamisen sijasta.

Huomaa: Valitettavasti Google Apps ei ole vieläkään saavuttanut tavanomaisten Google-tilien saatavuutta käytettävissä olevien palvelujen suhteen. Vaikka jotkut näistä (kuten kalenteri ja asiakirjat) toimivat siirryttäessä Google Apps -tilille, muut palvelut (kuten Reader tai Voice) eivät ole vielä Google-sovellusten käytettävissä tällä hetkellä. Huomautan, missä palvelu ei ole sovellusten käyttäjien käytettävissä, samoin kuin silloin, kun heidän täytyy käydä läpi eri prosessi kyseisen palvelun siirtämiseksi.

Gmailin siirtäminen

Kaikkien sähköpostiosoitteidesi siirtäminen yhdestä Gmail-tilistä toiseen on melko osallistuva prosessi - ja jota me yksityiskohtaisesti käsittelemme ohjeessa Gmail-tilisi vaihtamiseen menettämättä sähköpostia. Joten hanki tämä alkuperäinen opas Gmail-siirtoasi varten, palaa sitten loput.

Google-kalenterin siirtäminen

/: 16

Google-kalenterisi voidaan siirtää kahdella tavalla. Yksi niistä vie hiukan pidempään, mutta käytämme tätä menetelmää vain pääkalenterissasi (joka on oletuksena nimetty Gmail-osoitteesi mukaan). Kaikkia tilin alakalentereita tai "edustajia" on helpompi siirtää, joten teemme toisen.

Siirtää pääkalenterisi siirtymällä Google-kalenterin asetuksiin ja napsauttamalla Kalenterit-välilehteä. Näet vaihtoehdon viedä kaikki kalenterisi kerralla kiintolevylle iCalendar-muodossa. Vie ne asemaan ja pura tarvittaessa.

Siirry seuraavaksi uudelle tilillesi (on helpointa kirjautua sisään Googleen erillisessä selaimessa), siirry kohtaan Asetukset> Kalenterin asetukset> Kalenterit ja luo uusi. Nimeä se haluamallasi tavalla, napsauta Luo kalenteri ja paina sitten sivun alaosassa olevaa tuontipainiketta. Valitse .ical vastaava .ical tiedosto ja lähetä se valitsemalla juuri luomasi tyhjä Google-kalenteri määränpääksi. Näet, että se näkyy kalenterinäkymässä.

Jos sinulla on enemmän kalentereita, jotka haluat tuoda oletusarvoa pidemmälle, jaamme ne vain toiselle tilille. Palaa Tilin 1 asetusten Kalenterit-välilehteen ja paina kalenterin vieressä olevaa Jaa tämä kalenteri -painiketta. Kirjoita tilin 2 osoite ja paina Enter. Muuta avattavan ikkunan käyttöoikeudet asetukseksi "Tee muutoksia ja hallitse jakamista" ja paina Tallenna. Tili 2 saa sähköpostiviestin, jonka mukaan olet jakanut kalenterin, ja antaa vahvistuslinkin. Kun saat kutsun ensimmäistä kertaa, sinun on napsautettava tätä linkkiä, mutta myöhemmin kalenteri näkyy vain automaattisesti. Voit sitten palata uuden tilisi Kalenterit-välilehteen, napsauttaa Jaettu: Muokkaa asetuksia -linkkiä ja poistaa tilin 1 alaosasta napsauttamalla roskakorikuvaketta. (Tämä poistaa tilin 1 jakamisen kalenterista, joten tili 2 on täysin kalenterin omistaja.) Toista tämä jokaiselle kalenterillesi ja olet siirtänyt kaiken tarvitsemasi. Tämä menetelmä toimii sekä tavallisissa Google-tilissä että Google Appseissa.

Google-dokumenttien siirtäminen

/: 16

Jos siirryt tavalliseen Google-tiliin, Google-dokumenttien siirtäminen on helppoa. Valitse vain kaikki siirrettävät asiakirjat, siirry avattavaan Lisää toiminto -valikkoon ja valitse Muuta omistajaa. Kirjoita tilin 2 osoite avautuvaan ruutuun. Näet kaikki asiakirjat tilillä 2.

Valitettavasti Google Docs ei salli sinun vaihtaa omistajaa toiseen verkkotunnukseen, eli asiakirjojen siirtäminen Google Apps -tilille vie hiukan kauemmin. Onneksi se on edelleen melko helppoa. Valitse kaikki siirrettävät asiakirjat, siirry avattavaan Lisää toimintoihin ja napsauta Vie. Tämä pakata kaikki asiakirjat zip-tiedostoksi ja lataa sen kiintolevylle. Jälkeenpäin voit siirtyä tilille 2 ja napsauttaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Lataa-painiketta ja valita kaikki juuri lataamasi asiakirjat. Se vie vähän kauemmin, mutta et silti menetä mitään toimintoja tai tietoja, mikä on mukavaa.

Huomaa, että asiakirjoja, joiden kanssa olet yhteistyökumppani, mutta et omista omistajaasi, ei siirretä oikein kummallakaan näistä tavoista; sinun on otettava yhteyttä näiden asiakirjojen omistajaan ja käskettävä heitä jakamaan ne uudelleen uuteen tiliisi.

Google Readerin siirtäminen

/: 16

RSS-syötteiden siirtäminen on luultavasti helpoin osa tätä prosessia, mutta valitettavasti se toimii vain tavallisten Google-tilien kanssa (koska Apps-tileillä ei ole pääsyä Readeriin). Mene vain Google Readerin asetuksiin ja napsauta Tuo / vie-välilehteä. Alareunassa näet linkin "Vie tilauksesi OPML-tiedostona", joka lataa yhden tiedoston tietokoneellesi, joka sisältää kaikki syötteesi. Napsauta tätä linkkiä ja siirry sitten samaan Tuo / vie-välilehteen Tilin 2 Asetukset-kohdassa. Napsauta tällä kertaa Valitse tiedosto -painiketta ja siirry juuri lataamasi tiedostoon. Tämän tiedoston lataamisen jälkeen kaikkien syötteidesi pitäisi näkyä Readerissa. Huomaa, että tämä ei synkronoi lukemasi ja lukemattomia lukumääriä, ei myöskään synkronoi tähdellä merkittyjä tai jaettuja artikkeleitasi, joten joudut tähdentämään tähdellä uudelleen kaikki, joihin haluat silti viitata (ja ystävää uudelleen kaikille, joita seuraat Readerissa).

Bloggerin siirtäminen

/: 16

Blogger-tilisi siirtäminen on samanlainen kuin Kalenteri ja Dokumentit, mutta muutamilla varoituksilla. Kirjaudu nykyiseen Blogger-tiliisi, siirry kohtaan Asetukset ja napsauta Luvat-välilehteä. Napsauta Lisää tekijöitä -painiketta ja kirjoita tilin 2 osoite. Saat sähköpostitse ilmoituksen tilin postilaatikkoon, joten siirry toiseen selaimeesi ja hyväksytä kutsu blogin kirjoittajaksi. Kun olet saanut, voit antaa tilille järjestelmänvalvojan oikeudet tilillä 1 siirtymällä kohtaan Asetukset> Käyttöoikeudet ja napsauttamalla "anna järjestelmänvalvojan oikeudet". Kun olet tehnyt niin, voit poistaa tilin 1 blogista napsauttamalla sen osoitteen vieressä olevaa poisto-linkkiä.

Huomaa, että kun teet tämän, Tilin 1 viestit pysyvät ennallaan. Jos kuitenkin poistat alkuperäisen Google-tilisi, kaikki kuvat muuttuvat rikkoutuneiksi. Voit ladata ja lähettää kaikki kuvat uudelleen, mutta rehellisesti sanottuna tilille ei ole syytä poistaa suoraan, vaikka et koskaan aio käyttää Gmail-osoitetta uudestaan. Itse olen huomannut, että vanhalla Google-tililläsi on kätevä osoite kaiken roskapostin ohjaamiseen.

YouTubeen siirtyminen

/: 16

Valitettavasti voit siirtää YouTube-tilisi vain, jos olet luonut sen ennen toukokuuta 2009. Jos olet kuitenkin yksi näistä onnekkaista ihmisistä, se on melko helppoa. Mene vain tiliasetuksiin ja napsauta Hallinnoi tiliä. Luettelon alaosassa näet vaihtoehdon YouTube-tilisi ja Google-tilisi linkityksen poistamiseksi. Napsauta linkkiä ja seuraa vaiheita. Kun seuraavan kerran kirjaudut YouTubeen, se kehottaa linkittämään sen toiseen Google-tiliin. Jos loit YouTube-tilisi toukokuun 2009 jälkeen, sinulla ei ole tätä vaihtoehtoa. Ainoa valinta on ladata kaikki videosi uudelleen uuteen YouTube-tiliin.

Google Voicen siirtäminen

Kun GrandCentralista tuli Google Voice, Google tarjosi käyttäjille polun tilien vaihtamiseen, koska monet ihmiset yhdistivät GrandCentral-tilinsä väärään Google-tiliin. Myöhemmin he laajensivat tätä kaikille Google Voicen käyttäjille, ainakin kunnes he tarjoavat seuraamusmenetelmän tietojen siirtämiseen. Täytä siis vain tämä lomake ja tilisi pitäisi lopulta siirtyä yli. Huomaa, että tällä hetkellä tämä ei toimi Google Appsin tileissä.

Kuten huomaat, edes tämä siirto ei ole varmaa - valitettavasti YouTubers saattaa joutua lataamaan videonsa kokonaan uudelleen esimerkiksi YouTubeen. Tämä menetelmä vie sinut kuitenkin suurimpaan osaan sinne, ja jos käytät vain muutama Googlen palveluista (kuten Kalenteri tai Lukija), tietojen siirtämisessä ei pitäisi olla mitään ongelmia. Onko sinulla omia siirto-vinkkejä ja -menetelmiä? Jaa ne kommentteihin.