mielenkiintoista

Kuinka poistaa automaattinen kirjautumislinkki käytöstä Gmailissa ja Chromessa

Olet ehkä huomannut, että viimeisin Chromen päivitys sisältää muutoksen tapaan, jolla selain synkronoi Google-tiliisi. Erityisesti, jos kirjaudut sisään Gmailiin tai ulos Gmailista, Google-tilisi kirjataan sisään tai ulos Chromesta automaattisesti.

Jos näin tapahtuu, kirjanmerkkeihisi, tallennetuihin salasanoihisi ja muihin synkronoituihin tietoihin ei päästä, ennen kuin kirjaudut sisään takaisin manuaalisesti, puhumattakaan siitä, että kirjaudut sinut pakollisesti myös muista Google-palveluista. Toisaalta, jos kirjaudut sisään johonkin Googlen palveluihin, Google-tilisi kirjataan Chromeen. Jos sinulla on Google Sync käytössä, kaikki tietosi synkronoidaan myös, vaikka olisit tietokoneella, jota et yleensä käytä.

Se on hiukan outoa, rehellisesti sanottuna. Aikaisemmin Chromeen kirjautunut Google-tili voi olla erilainen kuin Gmailiin, Driveen tai YouTubeen kirjautunut. Käyttäjät pysyisivät kirjautuneina sisään ja synkronoituvat Google Chromen kanssa, vaikka he kirjautuvatkin ulos Gmailista, ja päinvastoin. Chromen version 69 päivityksen jälkeen jotkut käyttäjät alkoivat kuitenkin ilmoittaa olevansa automaattisesti kirjautuneena Chromesta, ja versiosta 71 alkaen Google aloitti käyttäjien kirjautumisen automaattisesti.

Kaikki eivät ole tyytyväisiä muutokseen. Automaattinen uloskirjautuminen ja synkronoinnin poistaminen aiheuttaa sekaannusta joillekin käyttäjille, jotka ovat tottuneet hyppäämään useiden Gmail-tilien välillä. Vaihtoehtoisesti yksityisyyttä ajattelevat käyttäjät epäilevät Googlen pakottamista kirjautumaan tililleen, koska tämä tekee heidän tiedoistaan ​​mahdollisesti saatavuuden ja jäljitettävyyden, jos he kirjautuvat koskaan Google-palveluun Chromesta.

Chromissa työskentelevä Google-insinööri Adrienne Porter selitti tämän perustelun Twitterissä, mikä johtuu pääasiassa siitä, että on vähemmän todennäköistä, että se synkronoi tiedot vahingossa monien käyttäjien laitteiden väärille tileille. Hän selvitti myös, että tämä ei tarkoita selaustietojesi seurantaa tai tallentamista, koska se edellyttää tilisi synkronointia, joka on otettava käyttöön erikseen. Kuten jotkut ovat huomauttaneet, tämä näyttää kuitenkin siirtyvän siihen, että käyttäjät saavat todennäköisemmin tilin synkronoinnin mahdollistamaan.

Olitpa monitilin käyttäjä, joka häiritsee tämän tekemiä lisätoimia, vai oletko huolissasi yksityisyyden suojaan liittyvistä vaikutuksista, tässä on mitä tiedettävä kiertääksesi asiaa.

Se on nyt korjattavissa

Jos olet huomannut tämän omituisen muutoksen ja haluat sen korjautuvan, meillä on hyviä uutisia ... ja mahdollisesti huonoja uutisia.

Hyvä uutinen on: toistaiseksi voit poistaa tämän ominaisuuden käytöstä, jos se aiheuttaa sinulle ongelmia. Huono uutinen on, että mahdollista, että tämä korjaus voi olla vain väliaikainen bandaidi, jonka Google voi kumota milloin tahansa. Sen pitäisi kuitenkin toimia toistaiseksi.

Tietenkin on myös mahdollista, että Google voi vain kumota uuden ominaisuuden kokonaan, jos he saavat siitä tarpeeksi negatiivista palautetta. Toivomme hiljaa, että niin on.

Joka tapauksessa ottamalla tämä nopea varoitus pois tieltä, suljetaan tämä hankala tili -linkki.

Poista Google Chrome Syncin automaattinen uloskirjautuminen käytöstä

Seuraava menetelmä toimii kaikissa Chromen selaimen sekä ChromeOS: n tietokoneversioissa ja Android-laitteissa.

Avaa uusi Chrome-selainikkuna, kirjoita tai kopioi ja liitä seuraava osoite osoitepalkkiin: kromi: // liput / # tili-johdonmukaisuus

Tämä avaa uuden sivun, joka sisältää esineiden luettelon, jonka vieressä ovat avattavat valikot. Sivun olisi pitänyt hyppää sinut automaattisesti noin puoliväliin halutun kohdan ” Selaimen ja evästepurkin identiteetin yhdenmukaisuus ” ja viereisen valintaruudun pitäisi olla ” oletus.

Jos haluat poistaa kirjautumislinkin käytöstä, napsauta avattavaa ruutua ja aseta se ” poistettu käytöstä ”. Kun olet valmis, sinun tarvitsee vain käynnistää Chrome uudelleen. Tämä tulee voimaan vasta, kun Chrome on käynnistetty kokonaan uudelleen, joten muista sulkea kaikki selainikkunat.

Ja sen pitäisi tehdä se - Chromen tulisi palata käyttäytymään kuten aiemmin.

Jos olet törmännyt tähän viestiin ja yllä oleva osoite ei toimi tai et löydä lippua, on mahdollista, että se on poistettu Chromesta jo nyt. Se on mahdollisesti hyvä asia, koska se voi tarkoittaa, että Google on peruuttanut automaattista uloskirjautumispäätöksen ... tai se voi tarkoittaa, että olemme nyt jumissa automaattisen synkronoinnin dystopiassa ilman toivoa korjata sitä.

Toisin sanoen, jos yllä oleva menetelmä ei toimi sinulle, on joitain hieman aggressiivisempia vaihtoehtoja. Niihin sisältyy tämärekisteröinti, samoin kuin UnGoogled Chromium, joka on Chromen vanhemmasta versiosta rakennettu kolmannen osapuolen selain, joka poistaa Google-integraation. Viimeinkin, jos et ole varma näistä vaihtoehdoista tai jos olet vain järkevässä päässä, Chrome-vaihtoehtoja on paljon Internetin selaamiseen. Voit joutua käyttämään yhtä ennemmin tai myöhemmin, jos Google jatkaa tällaisten muutosten tekemistä.