hyödyllisiä artikkeleita

Miksi iCloud poisti kaikki valokuvani?

Kääntämme linssiä ympäri tämän viikon Tech 911: tä . Goldavelez.com toimitusjohtaja Virginia Smith esitti sisäiseen Slack-kanavaamme kysymyksen, joka leikkaa ja syvenee:

Vastaus on vähän monimutkaisempi kuin luuletkaan - ja sillä voi olla tuhoisia seurauksia, jos saat sen väärin.

On uskomattoman turvallista poistaa valokuvia iPhonesta. Jos iPhonesi tila täyttyy, jos et pidä kuvan koostumuksesta tai jos olet ladannut valokuvasi toiseen palveluun tai tallennuslaitteeseen, poista se. Älypuhelimesi ei välitä siitä.

Tietenkin, "turvallisella", kysyt itse asiassa samanlaista kysymystä: "Poistanko jäljennöksen vai alkuperäisen." Ja kuten elokuvassakin, vastaus on hieman monimutkainen. Jos olet asentanut iCloudin iPhonessa ja lataat valokuvia automaattisesti Applen palveluun, kuten alla on esitetty:

sitten on kriittistä huomata, että ”synkronointi” ei ole yksisuuntainen katu. Poista valokuva iPhonesta ja poistat sen iCloudista seuraavan kerran, kun laitteellasi on Internet-yhteys. Apple varoittaa tästä, kun poistat valokuvan tai videon Valokuvat-sovelluksesta. Huomaa, että objektin poistaminen poistaa sen iCloud Photos -sovelluksesta “kaikilla laitteillasi”. On siis viitattua siihen, että tämä poistaa sen myös iCloudista, mutta Apple voi seistä olla selkeämpi ottaen huomioon ilmeinen sekavuus. (Virginia ei ole ainoa, joka on sanonnut tämän sanamuodon perusteella.)

Sama logiikka pätee, kun synkronoit iCloud Photos -sovellusta Macilla. Poista valokuva sieltä, ja kohde katoaa liitetyistä iPhoneista, iPadista ja iCloudista seuraavan kerran, kun Mac siirtyy verkkoon.

Tietysti, jos poistat valokuvan iPhonesta etkä tarkoittanut poistaa sitä kaikesta, prosessi on helppo kääntää. Etsi vain äskettäin poistettu albumi iOS Photos -sovelluksen kohdasta “Muut albumit”, macOS Photos -sovelluksen ”Library” -kohdan vasemmasta sivupalkista tai iCloud.com-sivuston Albumit-luettelosta. Älä dawdle; sinulla on vain 40 päivää aikaa ennen kuin valokuvasi ja videosi katoavat ikuisesti.

Jos kaikki Apple-laitteet ovat asetettu synkronoimaan iCloud Photos, voit palauttaa poistetut valokuvat mistä tahansa näistä laitteista. Sinulla ei tarvitse olla todellista iPhonea, jota käytit esimerkiksi valokuvan alkuperäiseen poistamiseen.

Mikä tekee Applen iCloud-hoidon hämmentäväksi, se ei ole mitään mitä Apple on tehnyt. Pikemminkin se, että monet pilvipalvelut - kuten esimerkiksi Google Photos - käsittelevät valokuvien synkronointia eri tavalla. Se on odotettavissa, mutta uskon, että monet ihmiset olettavat, että jokainen palvelu suorittaa saman asian. He eivät.

Kun esimerkiksi varmuuskopioit valokuvia pilveen Google Photos -sovelluksella iPhonessa, voit jatkaa ja poistaa nämä valokuvat - iOS Photos -sovelluksen avulla - ilman ongelmia. Valokuvasi elävät edelleen Googlen pilvessä, ellet poista niitä Google-sovellus-sovelluksesta tai photos.google.com-sivustosta.

Tämä on tärkein syy, miksi Googlen “Vapaa tila” -ominaisuus on niin kätevä. Kun olet lähettänyt valokuvasi Googlen palveluun, voit poistaa ne turvallisesti laitteestasi menettämättä niitä lopullisesti, kunhan käytät alla olevaa Google-valokuvien sovelluksen erityisominaisuutta:

Jos nyt poistaisit nämä valokuvat suoraan Google Kuvat -sovelluksen streamista, poistaisit ne myös pilvestä. Tämä ”Vapaa tila” -vaihtoehto poistaa laitteesi valokuvat ja vain laitteen valokuvat, kun painat tätä painiketta. Poista valokuvat tavalliseen tapaan, ja poistat ne Googlen pilvestä ja sovelluksesta, mutta et laitteestasi. Sain sen?

Jos haluat, että Google Photos poistaa myös kohteen iOS-laitteeltasi (joka poistaa sen iOS Photos -sovelluksesta ja iCloudista), sinun on valittava vaihtoehto, kun olet poistanut valokuvan tai videon Google Photos -sovelluksessa:

Ja koska keskityn vain iOS: ään vastatakseen Virginian kysymykseen, minun on huomattava, että tämä prosessi on virtaviivaisempi, jos käytät Android-laitetta, jossa ensisijaisena valokuvien tallennussovelluksena on Google Photos - kuten Googlen Pixel 2. Poista valokuvan siellä, ja se on mennyt laitteeseen ja pilvivarastoon - ellet palauta sitä roskakorin kautta joko sovelluksessa tai online-sivustossa. (Ja voit silti käyttää ”Vapauta tilaa” -ominaisuutta Androidilla; Google ei poista samoja valokuvia ja videoita pilvestä, älä huoli.)

Yhteenvetona:

  • Kohteiden poistaminen Valokuvat-sovelluksesta poistaa ne iCloudista, jos olet kirjautunut sisään ja synkronoit, sekä muista laitteista, jotka on määritetty samalla tavalla.
  • Valokuvat-sovelluksen kohteiden poistaminen poistaa ne Google-kuvista, jos olet jo lähettänyt ne Googlen pilvivarastoon.
  • Kohteiden poistaminen Google Photos -sovelluksesta poistaa ne Googlen pilvivarastosta ja muista laitteista, jotka käyttävät myös Google Photosia, mutta vain Google Photos -sovelluksen.
  • Kohteiden poistaminen Google Photos -sovelluksessa ei poista niitä iOS-laitteeltasi, ellet sanota Google Photosille nimenomaisesti, että se tehdään, kun poistat kohteen.
  • Ehkä ... harkitse säännöllisen varmuuskopion tekemistä laitteen valokuvista ulkoiselle kiintolevylle (tai ladattua toiseen pilvipalveluun), jos tämä on aivan liian hämmentävää.
Tech 911 Onko sinulla tekninen kysymys pitää sinut yöllä? Haluamme mielellämme vastata siihen! Sähköposti, otsikkorivillä "Tech 911".